Midden in de nacht wordt u wakker en voor u het weet ligt u weer minuten te woelen en heeft u moeite om in slaap te komen. Vervelend en ook nog eens veel voorkomend. Problemen met doorslapen komt bij veel mensen voor en heeft diverse oorzaken. Maar belangrijker is nog hoe u hier vanaf komt. In dit artikel leest u meer over de verschillende oorzaken van doorslaapproblemen en vindt u 6 praktische tips om hier vanaf te komen.

Oorzaken van doorslaapproblemen

Doorslaapproblemen hebben verschillende oorzaken. Zo kunnen drukte in uw hoofd en spanning ervoor zorgen dat u moeite heeft met doorslapen. De problemen die u ervaart blijven maar rondmalen en houden u wakker. Ook het gebruik van verkeerde voeding kan ervoor zorgen dat u last heeft met doorslapen. Koffie en alcohol zijn bekende boosdoeners. En in de winter kan het heerlijk zijn om de verwarming aan te zetten in de slaapkamer, maar een verhoogde temperatuur zorgt ervoor dat u moeilijk door kunt slapen. Gelukkig is er ook wat aan te doen.

6 tips bij problemen met doorslapen

Waarschijnlijk weet u zelf heel goed waardoor u problemen heeft met doorslapen. Ook weten we zelf heel goed wat we hieraan kunnen doen. Echter is het vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bekijk daarom hieronder 6 praktische tips om doorslaapproblemen eenvoudig aan te pakken:

  1. Beperk in de avond fel en kunstmatig licht. Hiermee bevordert u de aanmaak van het slaaphormoon Melatonine;
  2. Drink geen koffie meer in de avond, maar pak een kopje ontspannende kamille thee;
  3. Probeer een uur voordat u gaat slapen geen inspannende dingen meer te doen;
  4. Kruip een aantal uur voordat u gaat slapen niet meer achter een beeldscherm. Het blauwe licht beperkt namelijk de aanmaak van het slaaphormoon. Speel liever een bordspel of lees een boek;
  5. Ga in de avond lekker sporten. Dit maakt u moe waardoor u eerder in slaap valt. Zorg wel dat u nog ruim een uur kunt ontspannen voordat u gaat slapen;
  6. Zorg voor een prettige slaapomgeving door voldoende ventilatie, geen verwarming aan en een goede verduistering.

Pak doorslaapproblemen aan!

Bent u helemaal klaar met slecht slapen, maar gaat doorslaapproblemen medicatie u net te ver? Kies dan voor een slaapmiddel op natuurlijke basis. De slaapmiddelen van Sambrosa Care zijn 100% natuurlijk en kunnen bijdragen aan het bevorderen van een natuurlijke nachtrust. Door de unieke samenstelling van onze slaapdranken en capsules hebben alle middelen een rustgevende werking en kunnen ze bijdragen aan een goede nachtrust en een vitale dag. Neem gerust een kijkje in ons assortiment. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag hoe u slaapproblemen oplost.