Wist u dat volwassenen gemiddeld 8 uur slaap per dag nodig hebben? En dat dit voor baby’s gemiddeld 16 uur is? Giraffen slapen maar 1,9 uur per dag, terwijl koala’s maar liefst 22 uur per etmaal genieten van een schoonheidsslaapje. Heerlijk hè, al die slaapweetjes. Daar worden wij nu nooit moe van. Helaas is het voor mensen met slaapproblemen vaak erg confronterend. Daarom in dit artikel niet alleen maar leuke weetjes, maar ook tips om beter te slapen.

Een paar weetjes over slapen

1. Nederlanders zijn de grootste slaapkoppen ter wereld. Zo blijven we per nacht bijna een uur langer in bed liggen dan mensen in Singapore en Japan. Geen enkel land doet ons dit na. En dan nog loopt half Nederland ’s ochtends met een chagrijnige blik rond;

2. Tijdens slapen verbrand je meer calorieën dan tijdens het televisie kijken;

3. Mensen die te weinig slapen hebben meer kans op overgewicht. Te weinig slaap leidt namelijk tot een verstoorde stofwisseling en hormonen, waardoor u eerder toegeeft aan snoepdrang;

4. We slapen ongeveer een derde van ons leven. Dit is gelijk aan ongeveer 25 jaar;

5. Een slechte nachtrust heeft een aantoonbaar negatief effect op de werking van je geheugen.

Slapeloze nachten: een derde van alle Nederlanders kampt met slaapproblemen

Heeft u geen probleem om in slaap te vallen en slaapt u gemiddeld 8 uur per nacht lekker door? Dan zijn deze slaapweetjes leuk vermaak. Voor mensen met slaapproblemen zijn de weetjes over slapen niet zo leuk, maar juist erg confronterend. Onze slaap is namelijk van cruciaal belang voor het goed kunnen functioneren gedurende de dag. Lijdt u aan slapeloosheid, dan heeft dit gevolgen voor het dagelijks leven. U kunt zich minder concentreren en u heeft onder andere meer kans op overgewicht. En die wetenschap is dan weer genoeg om slapeloze nachten van te krijgen.

Steeds meer aandacht voor slaapproblemen

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor slaapproblemen. Zo bestaat er de Dag van de Slaap, een jaarlijks terugkerende dag waarop aandacht gevraagd wordt voor slapen en slaapstoornissen. Hierbij wordt niet alleen aandacht gevraagd voor mensen met slaapproblemen. De organisatie wil ook laten zien dat slaapproblemen verholpen kunnen worden, maar voordat dit kan moet u uw slaapproblemen eerst erkennen.

Een goede nachtrust met Sambrosa Care

Wees gerust, als je slaapproblemen hebt hoef je niet direct hulp te zoeken. Voordat u hulp zoekt kunt u proberen om zelf van uw slapeloosheid af te komen. In een eerder artikel gaven wij al een aantal slaaptips om een goede nachtrust te stimuleren. Daarnaast kunnen onze slaapmiddelen bijdragen aan een betere nachtrust.. Ons assortiment bestaat uit diverse slaapproducten met een unieke werking en hebben allen een basis van kruiden. Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op of probeer het zelf uit. We wensen u een heerlijke nachtrust toe!