Iedereen heeft weleens problemen met slapen. U heeft moeite met het inslapen of wordt midden in de nacht wakker en kunt de slaap niet meer vatten. Ontzettend vervelend, maar de volgende avond gaat u op tijd naar bed en slaapt u gelukkig in een nacht door. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Heeft u zeer regelmatig of al lange tijd problemen met slapen? Dan spreken we van chronische slapeloosheid. In dit artikel vertellen we u meer over de gevolgen en oorzaken.

Wanneer heeft u chronische slaapproblemen?

Wanneer u lijdt aan chronische slapeloosheid is niet precies gedefinieerd. Wel kunt u stellen dat u last heeft van behoorlijke slaapproblemen als u drie weken of langer slecht slaapt. De voornaamste klachten bij mensen met chronisch slaaptekort zijn:

  • Moeite met inslapen;
  • Niet doorslapen;
  • Niet uitgerust zijn

Hierdoor kunt u zich overdag minder goed concentreren door de vermoeidheid en bent u vaak erg prikkelbaar.

Gevolgen van chronisch slaaptekort

De gevolgen van chronische slaapproblemen variëren van vervelend tot zeer ernstig. Heeft u een nachtje slecht geslapen, dan merkt u de volgende dag al direct dat uw concentratie vermindert. U kunt minder goed nadenken en heeft problemen met het opslaan van informatie.

Mensen met chronische slaapproblemen kampen ook regelmatig met andere gezondheidsproblemen. Zo verhoogt chronische slapeloosheid het risico op:

  • Hartproblemen zoals een hartaanval, hartfalen en een onregelmatige hartslag;
  • Te hoge bloeddruk;
  • Diabetes;
  • Depressie;
  • Gewichtstoename.

Chronische slapeloosheid is dus niet enkel vervelend, maar ook nog eens een bedreiging voor uw gezondheid.

Oplossingen voor chronische slapeloosheid

Voldoende slaap is dus erg belangrijk voor uw gezondheid. Kampt u met ernstige slaapproblemen? Dan is het belangrijk dat u dit aanpakt. Ga bij uzelf na of u de oorzaken van slaaptekort kunt achterhalen. Misschien drinkt u overdag teveel koffie of gaat u simpelweg te laat naar bed. Deze klachten zijn eenvoudig te verhelpen. Heeft u zelf al veel geprobeerd, maar is er niets dat helpt? Neem dan contact op met uw huisarts. Daarnaast kunnen de slaapmiddelen op natuurlijke basis van Sambrosa Care uitkomst bieden. Door de unieke samenstelling kunnen onze slaapdranken bijdragen om verschillende oorzaken van slaapproblemen aan te pakken. Wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op, we adviseren u graag op weg naar een betere nachtrust.